onsdag, januari 23, 2013


Hickory Heads’ aktiviteter 2012

I år har vi varit 16 aktiva medlemmar. Göran Nordfors har varit passiv på grund av sin axelskada, men vi hoppas Göran kan komma tillbaka till spel denna säsong.

Ligastarten var den 4 april och 10 spelsugna gentlemän kunde redan då spela på Norra banan vilket vi inte kunnat de två föregående åren. Greenerna redan då i fint skick så vi fick en bra start på säsongen.

Totalt har säsongen omfattat 27 spelomgångar plus 3 speldagar under slutspelet. För den flitige har det alltså blivit 30 rundor. I genomsnitt har 12 man deltagit, vilket är en bra siffra med tanke på att Göran inte kunnat vara med alls.

Vi har spelat slaggolf 18 gånger och Leif Japan, Bengt-Olof och Ingvar har inte missat någon omgång. Snittantalet deltagare har varit strax under 12 och snittscoren har varit 80. Slutsegrare i slaggolfen blev Bengt-Olof, som vanligt, med en snittscore på 77. Vi hade en ganska intressant situation inför den allra sista spelomgången då flera personer kunde förbättra sina placeringar rejält. Den lägsta snittscoren hade Ebbe med 75 men det räckte ”bara” till en tredjeplats.

Vi har spelat 5 matchspelsomgångar och 4 fyrbollsomgångar. Matchspelet har varit något mindre attraktivt tydligen, med mindre än 11 deltagare i snitt. Deltagarantalet när vi spelat på annan bana har bara varit 10, vilket är lite dåligt.

Matchspelet vanns av Leif Södergren med Ingvar på andra plats. Bengt-Olof och jag kom överens om att dela matchen eftersom det stod lika efter 18 hål. Därför finns det två treor.

Skins game-spelet gick av stapeln den 13 september mellan Ebbe, Bengt-Olof, Göran och Kjell. Bengt-Olof drog det längsta strået och vann 680 kr, Ebbe blev näst bäst med 580 kr. Göran Nordfors gjorde en uppskattad insats som coach vid detta tillfälle.

Slutspelet på Barsebäck spelades i stundtals mycket blåst, men det var ändå kul att försöka bemästra banan. Den som lyckades bäst även här var Bengt-Olof och det måste man gratulera.

Det är ju alltid intressant att prata väder. Jag har roat mig med att kolla hur många regndagar vi fick under säsongen. Resultatet är 9 gånger, dvs det var 30% risk att ha en regnig runda.

Vi avslutade årets säsong med en trevlig kväll på klubben. Vi har ju haft som tradition några år nu att samlas för att sätta punkt för årets spel och det var ju kul att vi kunde vara i den pånyttfödda klubbrestaurangen. Vi siktar på att göra om det även detta år.   

Ett särskilt tack till Bengt-Olof som lägger ner tid varje vecka att uppdatera vår hemsida med referat och tabeller.

/Lars