onsdag, maj 16, 2018

Spelomgång 16 maj.

Denna dag, som är Bengt-Olofs 80-årsdag. samlades vi på Båstad GK för att först avnjuta en god lunch, gratta Bengt-Olof och därefter spela på Nya banan. Omständigheterna kunde inte vara bättre. Flertalet, 13 man, av Headsen ställde upp i ett underbart solsken och en härlig sommartemperatur. Bengt-Olof bjöd oss alla på mat och dryck och denna generositet uppskattade vi alla! Pation på Båstad GK ger en härlig trivselkänsla och vi trivdes verkligen! Vid lunchen påmindes vi om att Bengt-Olof är den genom tiderna överlägset bästa spelare som Hickory Heads haft, med totalt 21 segrar inom slutspel, seriespel och matchspel sedan 1990. Han är också den ende som uppnått denna ålder som aktiv medlem. Stort HURRA till Bengt-Olof!!!

Nya banan är mycket krävande, och det gav viss avtryck i resultaten. Men banans skick kan man inte anmärka på. Bäst av alla lyckades Göran Johansson, som med bäst inrunda slog Leif på samma antal slag (75). Göran S spelade på 77 slag och lade beslag på tredjeplatsen. Grattis för bra spel!! Bengt-Olof lyckades för övrigt pricka in en 80-runda, just på sin 80-årsdag.

I matchspelet gick det sålunda: Göran J/Ebbe 3/1, Bengt M/Lars B 2/1, Leif/Lars W 6/5, Ingvar/Kjell 2/1, Göran S/Rolf 2/0 och Hans/Thomas 3/1. Grattis till segrarna!!
(Efter en orolig natt har Kjell meddelat att den rapporterade scoopen på hål 4 var felaktig. Kjell skulle haft 7 slag och förlorat hålet, istället för 5 slag och delning. Detta betyder att matchen vanns av Ingvar. Egentligen skulle kanske diskvalifikation ske, men det handlar ju inte om VM gudbevars, och Ingvar har inte inlämnat protest. Det är Kjells samvete som protesterat.)

Nästa vecka återvänder spelet till Södra banan och leds av Ingvar. Start kl 13.00.

/Lars