onsdag, december 18, 2019

Verksamhet 2019

Hickory Heads 2019.

Verksamhetsberättelse.

Årets säsong började den 2 januari med årsmöte. Inför årsmötet hade Bengt-Olof pga vacklande hälsa begärt att få vara vilande medlem. Detta bifölls på mötet. I övrigt diskuterades, som vanligt, frågan om slutspelsresa. Några av medlemmarna fick i uppdrag att inkomma med förslag senare, varför frågan bordlades.
Invaldes Göran J som vice ordförande att stötta styrelsen.

Spelmässigt startade säsongen den 3 april i kyligt. Dagen därpå, den 4 april, somnade vår maestro, Bengt-Olof, in efter en längre tids sjukdom. Flertalet medlemmar hedrade honom vid hans begravning i S:t Olofs kapell.

Den 17 april beslöts att Rune Johansson skulle antas som medlem. Efter ett par veckors spel tillsammans med medlemmarna kunde vi konstatera att Rune inte bara är en duktig golfare utan också en utomordentligt trevlig person som blir ett bra tillskott i gänget. 

Den 15/5 gav vi oss iväg till Falkenberg för att spela. Det var en lyckad dag med härligt väder och en bana i god kondition. Juni månad bjöd på varmt och skönt väder, liksom stora delar av juli. Under hela första delen av säsongen förundrades vi över hur det var möjligt att behålla en så fantastisk finish på banan. 

Matchspelet avgjordes så småningom till Lars Wetters förmån.

Skins game avgjordes den 2 september mellan Kjell, Bengt, Rolf och Göran. Kjell drog det längsta strået, 795 riksdaler rikare!

Den 22 augusti deltog vi samfällt i begravningen av vår tidigare, mångårige, medlem Göran Nordfors.

Efter mycket diskussion beslöts så småningom att slutspelsresan skulle gå till Tjeckien under veckan 9-13/9. Boende ordnades i Prag och vi åkte ut till banorna varje dag, tisdag till torsdag.
Ankomstdagen var ganska kall och blöt, den guidade touren blev något avkortad. Men resten av vecka var utmärkt. Spelet var förlagt till Albatross och Konopiste för slutspel och därefter en runda på Karlsteins Golf Club. En mycket trevlig vecka med tid för en hel del annat än golf. Undertecknad fick den stora äran att för första gången ta hem pokalen.

Sista speldagen för säsongen var den 9 oktober, med 8 spelare till start.

Summerar vi seriespelet så kan vi konstatera att Leif, trots viss tids frånvaro pga en krånglande rygg mm, tog hem förstapriset, strax före Lars Wetter och Kjell. Starkt jobbat!

Lite statistik. Totalt har vi spelat 239 ronder i seriespelet, slutspelsveckan oräknad. Flest spelade ronder har Lars Wetter på 23, Hans 22 , Kjell, Thomas, Bertil och Göran 21. Leif har den lägsta snittscoren på 74,59.

/Lars