torsdag, september 12, 2013

Slutspelet 2013


Hickory Heads 24-e slutspel gick av stapeln på HGK's Södra bana. Dag 1 deltog 15 man och dag 2 var vi 14. I vanlig ordning en kommentar om vädret. Tisdagens morgon regnade det ymnigt över Tylösand och man kunde befara det värsta, nämligen blöt bana i regn. Men ett par timmar före start klarnade det upp och det blev en underbar eftermiddag med klar och varm höstluft. På onsdagen upprepade sig samma mönster, regn på morgonen men sol och skönt väder på eftermiddagen. Mirakulöst!

Första dagens spel vanns av Kjell med 75 slag, följd av Göran N och Leif Japan med 76 samt Hans med 77. Totalt sett var scorerna inte så lysande, av någon anledning. Skyll i alla fall inte på vädret!

Den andra dagens spel blev ju, som vanligt, en spännande historia och med betydligt bättre spel. Hur förklarar men det? Nu klev det fram andra spelare som lurat i vassen. Rolf var en av dem som visade var skåpet skulle stå. Med utmärkta 70 netto vann han inte bara onsdagens spel utan hela slutspelet med 148 slag! Man bugar och bockar till fint spel. Hack i häl på Rolf gick Carlos runt på 71 netto (76 brutto!), ett resultat som räckte till en andraplats både för dagen och totalt (150 slag). På tredje plats under onsdagen kom undertecknad på 73, följd av Bengt-Olof, Leif S och Hans på 74. Kjell spelade jämnt, dvs 75 även dag2 (totalt 150) och det räckte till en sammanlagd tredjeplats. Hans 74-a gav 151 slag totalt och en sammanlagd 4-e plats. Det blev en fight med små marginaler, precis som det ska vara. Och vi hurrar för fina prestationer!!
Rolf höll ett engagerat tal efter sig seger och var en överlycklig och värdig segrare och vi gläds med honom.

Vissa i gänget beger sig ner till Bulgarien under vecka 38 men veckan därpå, den 25/9 är det dags för Slaggolf på Norra igen. Bengt-Olof är värd.

/Lars