lördag, september 03, 2022

Slutspel på Isaberg GK den 31/8 – 2/9 2022.


Nästa vecka spelar vi Södra banan. Första start 13.00 och Ingvar är värd. Matchspelets grupp A : final Rolf/Mats och spel om 3dje pris Bengt/Lars B kommer att spelas samtidigt med serispelet.

Match i grupp B: Rune/Lars W slutade 3/1 och spelades under inspelsrundan på Isaberg Östra.

Tre dagars spel i toppenväder och på två vackra banor med fina greener och fairways inleddes på onsdagen efter lunch med inspel och vanns av Ingvar med fina 67 slag. Resultat av slutspelets 36-hålstävling torsdag, fredag enligt följande:

Göran S anlände på torsdag eftermiddag. Han deltog inte i spelet men väl i övriga aktiviteter. Han förstärkte modet på spelarna efter 9 hål genom att bjuda på god tysk snaps Kräuterpilsch. Aktiviteterna var besök av Hylthens industrimuseum i Gnosjö, bankett i klubbhuset och industribesök på Ezze AB i Gnosjö.

Lars B skötte på förnämligt sätt bettningen. På torsdagen segrade Kjell med 72 och på fredagen Lars W med 71 slag.

Ebbe hade ordnat pris till de som kom närmast hål. På torsdagen Lars och fredagen kom Rolf närmast.

Allt var perfekt, vädret banan och gemenskapen (vi saknade Mats och Göran J) ! Dock skapade vinnarbollens långsamma spel irritation. Vi måste bli bättre på att förbereda våra slag och snabba upp spelet. Kanske skall vi spela poängbogey i stället för slaggolf. Eller införa pliktslag, efter varning, för den som provsvingar fler än 3 gånger ! Jag tycker att vi tar hösten på oss för att försöka komma tillrätta med problemet. Årsmötet bestämdes till torsdagen den 15 december (plats än så länge oklar). Då kan vi diskutera och besluta om hur problemet kan lösas. Vår liga kan inte skämma ut sig och få dåligt rykte i vår fina klubb på denna gund.